Στον πρόλογό μου στο βιβλίο του Κεκαυμένου για το Κρυφό Σχολειό έχω την εξής φράση «Το σύγγραμμα εκείνο είχε μόνο μία ιστορική πηγή προ του 1821. Από αυτήν, χρησιμοποιήθηκε μόνο ο τίτλος.». Το σύγγραμα στο οποίο αναφέρομαι είναι το βιβλίο του Άλκη Αγγέλου «Κρυφό Σχολειό. Το Χρονικό ενός μύθου».

Ορισμένοι ίσως είναι επιφυλακτικοί και νομίζουν ότι υπερβάλλω. Λοιπόν, εγώ το βιβλίο του Αγγέλου το διάβασα. Παραθέτω ΟΛΕΣ τις σημειώσεις και τις παραπομπές του Αγγέλου. Παραθέτω με κίτρινο χρώμα την μία και μοναδική παραπομπή του Αγγέλου σε πηγή πριν το 1821. Παραθέτω ολόκληρη την σελίδα (15) στην οποία γίνεται η αναφορά. Όπως βλέπουμε, το μόνο στοιχείο που πήρε από την πηγή ήταν ο τίτλος του έργου.

Την φράση «η κάκωσις του γένους».

Τίποτα άλλο δεν πήρε! Ούτε μία λέξη.

Έτσι λοιπόν χτίστηκε ένας χάρτινος πύργος από δεκάδες χιλιάδες αρθρίδια περισπούδαστων σοβαροφανών καθηγητών ενδεδυμένων το κύρος της ακαδημαϊκής θέσης που τους δόθηκε από τους πολιτικούς τους φίλους, στα οποία παραπέμπει ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί στον Αγγέλου, για να αποδείξουν το αναπόδεικτο και αποδομήσουν δήθεν έναν μύθο.

Ως απάντηση στις 78 σελίδες του Αγγέλου με μία ίσον καμία πηγή πριν το 1821, έχουμε 34 πηγές του Κεκαυμένου από το 1460.

Πηγές πολλές, από Έλληνες, Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς, από σουλτανικό φιρμάνι. Από Πατριάρχες, επισκόπους, αγωνιστές, από διπλωμάτες, περιηγητές, καθηγητές, ιστορικούς.

Πάρτε τα να τα θυμάστε.

Όπως και στο Μακεδονικό, έτσι και στην Επανάσταση του 1821 (που ΔΕΝ έγινε για «φορολογικούς λόγους»), έτσι και στην Σμύρνη το 1922 (που ΔΕΝ έγινε «συνωστισμός»), έτσι και με το Κρυφό Σχολειό:

ΕΜΕΙΣ είμαστε με την πλευρά της Ιστορίας, της μνήμης, των πηγών, της αλήθειας.

Οι εθνομηδενιστές είναι με την πλευρά της προπαγάνδας, της διαστροφής της πραγματικότητας, της πρωθύστερης οπτικής, του εξωραΐσμού, του ψεύδους.

Πάρτε νά ‘χετε.

http://enalekdoseis.gr/?product=%CE%B3%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%86%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8C

Leave a Reply